DAVE Start e-facturatie
Met ‘DAVE Start e-facturatie’ is het vanaf nu voor elke KMO financieel haalbaar om aan e-facturatie te doen. Het is een basis boekhoudsoftware met facturatiemodule om facturen digitaal aan te maken en/of in te lezen, te archiveren en uitgaande facturen te verzenden in XML (PEPPOL, de nieuwe manier van factureren die de Vlaamse overheid gebruikt).

Perfect op maat van iedere KMO
: eenvoudig in gebruik, betaalbaar en je kan snel aan de slag.

Contacteer ons voor meer informatie en/of activatie.

Wat zijn e-facturen?
E-facturen zijn facturen die elektronisch én automatisch aangemaakt, verstuurd, ontvangen, verwerkt en gearchiveerd worden. Ze hebben een enorm economisch voordeel: enerzijds geen facturen meer afdrukken op papier, niet meer in omslagen steken, geen postzegels meer plakken en niet meer naar de post lopen. En anderzijds, aan de aankoopkant, ze niet meer manueel verwerken en opbergen in klassieke ‘klasseurs’.

Waarom overgaan naar e-facturatie?

  • Verlaag uw operationele én administratieve kosten
  • Beperk de kans op fouten door manuele handelingen
  • Laat uw ecologische voetafdruk van een factuur dalen met 63% 
Met e-facturatie bespaart u 3,24 euro per elektronisch verzonden factuur en 5,77 euro per ontvangen elektronische factuur.

De DAVE e-factuur voldoet aan alle voorwaarden:
  1. authenticiteit van de herkomst
  2. aanvaarding door de afnemer
  3. leesbaarheid van de factuur
  4. integriteit van de inhoud
E-facturatie en de Vlaamse overheid
Sinds 1 januari 2017 heeft de Vlaamse overheid haar leveranciers verplicht om facturen op elektronische wijze te verzenden (Peppol) en heeft daarvoor het Mercurius platform ontwikkeld. Als leverancier moet u uw facturen hier indienen. Dit kan via uw facturatiepakket of door uw facturen handmatig in te geven op het Mercuriusportaal.

Doet u zaken met de Belgische overheid en hebt u nog geen software voor e-facturatie?
Probeer DAVE 30 dagen gratis en uw facturen worden automatisch verwerkt. Gedaan met manuele handelingen en dubbele facturen maken via het Marcurius-platform. Goedkoper, sneller en efficiënter.

Vanaf 1 januari 2020 zullen de federale aanbestedende overheden nog enkel elektronische facturen aanvaarden.

Goed om weten! KMO's die investeren in een digitale oplossing voor e-facturatie genieten een verhoogde investeringsaftrek van 13,5%.