OSAR architects nv
OSAR
"Dave Accounting is het meest geschikte pakket voor Mac-gebruikers."
OSAR architects nv (vroeger FDA architecten & ingenieurs nv) is een architectenkantoor te Antwerpen waar 35 enthousiaste medewerkers architectuuropdrachten ontwerpen. De referentielijst van lopende en afgewerkte projecten is rijk geschakeerd en bevat zeer complexe ontwerp- en bouwopgaven in de openbare en private sector. Huisvestingsprojecten, commerciële, administratieve en culturele centra, kantoren, renovaties en restauraties maken allemaal deel uit van de lijst. OSAR stelt een integrale architecturale kwaliteit centraal. Het acht deze evenwel onlosmakelijk verbonden met een optimale functionaliteit en een perfecte technische afwerking. Respect voor de wensen van de opdrachtgever en de verdediging van zijn belangen zijn daarbij essentieel.

Sinds 1998 werkt OSAR voor haar boekhouding met Cockpit en midden 2007 werd de overstap gemaakt naar Dave. Iedereen werkt er met een Mac en als we het hebben over performante boekhoudsoftware voor Mac, dan komen we uiteraard nogal vlug bij de producten van Just Software uit. Wij spraken met Chris Vigoureux die bij OSAR verantwoordelijk is voor de verwerking van heel wat cijfermateriaal, en dus ook de boekhouding.

 

We vroegen haar waarom OSAR de overstap maakte van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. “In 2007 implementeerden we het operating system OSX en hoewel er een technische oplossing bestaat om Cockpit hierop te laten draaien, drong de overschakeling naar een pakket dat specifiek voor OSX was geschreven zich op. Dave is van hetzelfde huis als Cockpit en is trouwens één van de weinige pakketten die op verschillende platformen functioneert, en dus eigenlijk het meest geschikte pakket voor Mac-gebruikers.” Zoals heel wat Cockpit-gebruikers was ook mevrouw Vigoureux zeer tevreden over haar boekhoudpakket en dus niet meteen op zoek naar nieuwe functionaliteiten. Dave heeft die nochtans wel in overvloed. We vroegen dus toch ook even naar haar ervaring hiermee. “Dave heeft inderdaad heel wat extra in huis maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dat allemaal nog niet heb verkend. Ik kan wel vertellen dat de performantie en de snelheid van werken heel wat beter zijn. Ook het overzetten van mijn Cockpit-data naar Dave liep probleemloos. Dat ik daar geen tijd aan verspilde vind ik fantastisch want wees gerust, behalve de boekhouding, heb ik hier meer dan genoeg te doen.” Waarop wij mevrouw Vigoureux bedankten om even wat van haar kostbare tijd voor ons vrij te maken.

 

 

Mevr. Chris Vigoureux
Verantwoordelijke boekhouding
OSAR architects nv
Apple Mac gebruiker

 

www.osar.be