Texion International
TexionInternational
"Ik ben altijd zeer tevreden geweest van Cockpit, maar ik denk toch dat het zijn tijd heeft gehad."
Texion levert geosynthetica voor weg- en waterbouw, spoorwegen, vliegvelden en afvalstortplaatsen. Over 30 jaar bouwden zij een breed aanbod uit van sterk gespecialiseerde producten en een doorgedreven ervaring. Sinds 1999 werkte men bij Texion met Cockpit Boekhouding en Orderbeheer om het uitgebreide aanbod van producten administratief te beheren. Begin 2007 stapte men over op Dave. We spraken met Steven De Maesschalck, een fervent Mac-gebruiker zo blijkt.

Meneer De Maesschalck, om maar met de deur in huis te vallen, waarom ruilde u Cockpit voor Dave?

Wel, dat is dezelfde vraag als waarom een pc-gebruiker overstapt naar Mac. Je kan er veel meer mee, het is gebruiksvriendelijker, minder input en meer output. De pc-gebruiker weet dat niet, en kan het zich ook moeilijk voorstellen, tot hij met een Mac heeft gewerkt. Dezelfde vergelijking gaat op voor Cockpit versus Dave.

Goed, ik veronderstel dat uw volledige Dave applicatie op Mac van Apple draait. Maar wat kan u dan met Dave dat met Cockpit niet mogelijk was?

Bij Texion werken wij inderdaad volledig met Mac. Dus ook Dave. De database draait op een Apple G4 en zelf werk ik op een iMac. Maar begrijp me niet verkeerd. Wij waren zeer tevreden van Cockpit maar Dave heeft zoveel extra functionaliteiten waardoor het gewoonweg veel aangenamer werken is. Nu kunnen we de rapporten zelf aanmaken bijvoorbeeld. Ook de zoekfuncties zijn veel uitgebreider en werken ongelooflijk veel sneller.

Zou u andere Cockpit-gebruikers aanraden over te stappen naar Dave?

Ik wil Cockpit zeker niet minimaliseren, maar volgens mij heeft het toch zijn tijd gehad. Ze hebben bij Just Software met Cockpit destijds een prachtig pakket gemaakt maar technologisch hebben ze er uitgehaald wat er in zat, denk ik. Dave is op een totaal andere basis ontwikkeld en wint daardoor enorm aan performantie en zet de deur open naar heel wat technologische mogelijkheden die met Cockpit niet haalbaar zijn. Denk nog maar aan het versturen van e-mail direct vanuit Dave, of alle mogelijkheden van de module Communication. We halen daar ook nog niet helemaal uit wat er in zit maar met Cockpit kan dat gewoonweg niet. Dus ja, ik zou Cockpit-gebruikers aanraden toch eens naar Dave te kijken. Je moet als ondernemer gewoonweg mee met je tijd en voortdurend je organisatie optimaliseren. Dave is de toekomst.

 

Dhr. Steven De Maesschalck,

Texion International
www.texion.be